Twente-huurling teleurgesteld in broodheer: 'Blijven voor mij geen optie

Twente-huurling teleurgesteld in broodheer: 'Blijven voor mij geen optie"

02-01-2017 12:47

Dylan Seys is dolblij met zijn zomerse transfer naar FC Twente. De Enschedeërs huren hem dit seizoen van Club Brugge, waar de twintigjarige aanvaller geen toekomst had.

Seys zit inmiddels op 369 minuten in de Eredivisie, terwijl hij in België nog wachtte op zijn debuut op het hoogste niveau. "Club Brugge wist dat ik weg wilde en daarom kon ik ook niet aan de voorbereiding beginnen met de A-kern", vertelt de kleine aanvaller aan de Krant van West-Vlaanderen.

Wedden

Meer odds

"Blijven was voor mij geen optie, want ik wist dat ik er toch geen kans zou krijgen. Vorig jaar had ik een goede voorbereiding, maar kreeg ik geen speelminuten. Ik had verschillende opties: topploegen in Israël, Schotland, The Championship..."

Twente overtuigde hem echter. "Toen ik die naam hoorde... Ik wist dat het een jonge ploeg zou zijn en dat alles heropgebouwd moest worden, maar ik ben heel tevreden dat ik die stap gezet heb. Ook de mentaliteit is uitstekend, helemaal anders dan in Israël", besluit Seys, die vorig seizoen op huurbasis bij Hapoel Acre speelde.