Klaassen: 'Lastig, maar ik denk dat hij zich er nu wel overheen heeft gezet'

Klaassen: 'Lastig, maar ik denk dat hij zich er nu wel overheen heeft gezet'

03-01-2017 21:01
25

Ajax hoopt deze week in Portugal de basis te leggen voor de eerste landstitel sinds 2014. Dat zegt Davy Klaassen, die vindt dat er werk aan de winkel is.

"Het spel kan nog veel beter", zegt Klaassen tegen Ajax TV. "We zij op de goede weg, maar ik denk dat het zaak is om dat de hele wedstrijd vol te gaan houden, zodat we nog dominanter worden. In de avond praten we ook veel met elkaar. De trainer (Peter Bosz, red.) vraagt aan ons wat wij ervan vinden en hij heeft ook zijn eigen punten. Zo probeer je tot een doelstelling te komen."

De aanvoerder erkent dat hij in de praatsessies een grote rol speelt. "Ik ben wel veel aan het woord, zo hoort dat. Dat loopt gewoon zo. Als ik wat vind, dan zeg ik dat. Ik vind bijvoorbeeld dat we de kansen beter moeten uitspelen. Daar hebben we het dan over en daar trainen we op. Ik heb er vertrouwen in dat het steeds beter gaat worden."

Het grote doel is duidelijk. "Kampioen worden, dat is het enige wat telt voor mij. En ik wil natuurlijk zo goed mogelijk spelen", zegt Klaassen, die blij is dat Hakim Ziyech daarbij kan helpen. Hij gaat niet naar de Afrika Cup namens Marokko. "Ik was blij verrast toen ik zag dat hij niet was opgeroepen. Voor hem is het misschien lastig geweest, maar ik denk dat hij zich er nu wel overheen heeft gezet. Wij zijn natuurlijk blij dat zo'n speler bij ons blijft."