Eerste Klassieker in Eredivisie Vrouwen: 'Bij verlies hoef ik niet thuis te komen'

Eerste Klassieker in Eredivisie Vrouwen: 'Bij verlies hoef ik niet thuis te komen'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 11:56za 02-10-2021 om 11:56

De eerste Klassieker tussen de vrouwen van Ajax en Feyenoord: aanstaande zondag staan beide teams tegenover elkaar aan de aftrap op Varkenoord. Stefanie van der Gragt en Romeé van de Lavoir kunnen niet wachten.

Van de Lavoir (18), met twee doelpunten gedeeld clubtopscorer aller tijden bij het vrouwenelftal van Feyenoord, staat te trappelen. "Mensen in mijn omgeving schieten me aan en benadrukken dat zondag dé wedstrijd is", zo vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. "Op de training jutten we elkaar ook net iets meer op en was het allemaal een tandje feller. De vonken vlogen er echt van af in de duels."

Het 'Feyenoord-virus' werd er op jonge leeftijd al ingestampt bij Van de Lavoir. "Mijn vader is groot fan. Hij grapte al dat ik bij een verlies niet thuis hoef te komen", zo lacht de aanvaller van Feyenoord.

Waar Van de Lavoir nog aan het begin van haar carrière staat, heeft Van der Gragt er al wat meer wedstrijden opzitten. "Dit zijn de duels waar je het voor doet als voetballer. Iedereen praat erover. Ik ben een winnaar, wil altijd winnen, maar kan niet ontkennen dat ik voor dit duel extra gemotiveerd ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws