Verrassend statement van Laporta: 'Koeman blijft trainer van FC Barcelona'

Verrassend statement van Laporta: 'Koeman blijft trainer van FC Barcelona'

02-10-2021 15:07
112

Ronald Koeman hoeft niet te vrezen voor een ontslag bij FC Barcelona, zo verzekert voorzitter Joan Laporta zaterdag verrassend. De Nederlandse trainer blijft aan in Camp Nou, ongeacht het resultaat in de topper tegen Atlético Madrid.

De verklaring van Laporta komt uit de lucht vallen. Spaanse media schrijven al dagen over het op handen zijnde ontslag van Koeman. De 3-0 nederlaag bij Benfica in de Champions League leek de druppel te zijn, maar niets is minder waar.

Wedden

Meer odds

"Ronald Koeman blijft trainer van Barcelona", benadrukt Laporta. "Hij verdient een bepaalde mate van vertrouwen. Koeman kwam naar Barça in een tijd die zowel sportief als bestuurlijk moeilijk is. Hij is een clublegende, een referentie in onze geschiedenis. Na met hem te hebben gesproken, zie ik dat hij vertrouwen heeft in het team, zeker als de ziekenboeg straks leegstroomt."

Laporta doet ook een beroep op de fans van Barça. "Ik weet dat de resultaten tegenvallen, maar hij verdient een marge van vertrouwen. Zodra de geblesseerden terug zijn zal het team nog competitiever zijn. Ik vraag om vertrouwen in de trainer. Hij is een culé, een held van Barcelona. We gaan er alles aan doen om weer te gaan winnen én goed te spelen."

De preses ontkent ook dat zijn eigen relatie met de ex-bondscoach van Oranje niet goed is. "Ik waardeer het zeer dat hij deze klus aannam op zo'n moeilijk moment. We hebben gesproken en het is niet waar dat we een slechte verstandhouding hebben. Het is een goede en eerlijke relatie. Ronald is een goed mens, en ik denk dat hij hetzelfde denkt over mij. Samen proberen we de dingen ten goede te keren."

Barça neemt het zaterdag vanaf 21.00 uur op tegen Atlético. Koeman ontbreekt in de Spaanse hoofdstad vanwege een schorsing, waardoor assistent Alfred Schreuder de honneurs waarneemt.