Leergierige De Ligt: 'Ik ben blij met hem, tactisch helpt hij mij enorm'

Leergierige De Ligt: 'Ik ben blij met hem, tactisch helpt hij mij enorm'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 15:40za 02-10-2021 om 15:40

Matthijs de Ligt hoopt zich in de nabije toekomst nog eens te kunnen meten met Robert Lewandowski. De Nederlandse verdediger van Juventus is onder de indruk van de Poolse spits van Bayern München.

"Het is lastig om tegen hem te spelen, hij heeft veel ervaring. Hij hoeft een neusje voor de goal en hoeft niet goed te spelen om doelpunten te maken", legt De Ligt uit aan DAZN.

De oud-Ajacied is bezig aan zijn derde seizoen bij Juventus, waar hij nog altijd veel leert van routiniers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. "Ik praat veel met Bonucci en Chiellini, zij zijn geweldige voorbeelden. Ik heb veel fysieke kracht en ben goed aan de bal, maar zij adviseren me om rustig en gefocust te blijven tijdens de wedstrijden. Die kalmte slaat ook over op het team."

Verder steekt De Ligt veel op van coach Massimiliano Allegri. "Ik ben blij dat hij mijn trainer is. Voor mij is het belangrijk dat ik me kan verbeteren. Tactisch helpt hij mij enorm. Hij hamert veel op de mentaliteit, winnen is het enige dat telt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws