Ten Hag baalt na nederlaag van ongeconcentreerd Ajax: 'Is bitter, dit komt aan'

3 oktober om 22:27

Erik ten Hag ziet dat Ajax niet op honderd procent is begonnen aan het duel met FC Utrecht. Daar baalt de 51-jarige coach van, omdat hij ziet dat de Amsterdammers daardoor verloren.

Ajax speelde zondagmiddag in een laag tempo, waardoor het met 0-1 van Utrecht verloor. Ten Hag krijgt na afloop de vraag wat hij het meest miste bij zijn ploeg. "Dat we niet vanaf de eerste minuut aanstonden", antwoordt hij bij ESPN. "Dat betekent dat we niet op een tempo van honderd procent speelden. Er was duidelijk geen focus in de eerste fase van de wedstrijd. Dan loop je achter de feiten aan."

"Wat ik bedoel met focus? We creëren twee hele goede kansen in de eerste tien minuten. Die moeten binnen, op ons niveau zeker", gaat Ten Hag verder. "In het vervolg van de eerste helft was het tempo te laag, omdat er op een te laat moment bewogen werd. Onze creatievelingen kwamen net te laat in beweging of hadden een verkeerde timing. Dan komen die ruimtes er niet en kan Utrecht compact blijven spelen."

"Het is bitter, dit komt aan", concludeert Ten Hag. "Maar deze tikken krijg je gedurende een seizoen. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. We zullen in ieder geval een andere mentaliteit moeten hebben bij de start van iedere wedstrijd. Anders loop je tegen schade aan, zoals je vandaag (zondag, red.) ziet."