Feyenoord-trainer Slot niet boos over tijdrekken Vitesse: 'Is zelfs heel logisch'

3 oktober om 23:40

Feyenoord-trainer Arne Slot kijkt na de nederlaag tegen Vitesse kritisch naar zijn eigen ploeg, in plaats van naar het spel van de Arnhemmers. Vitesse haalde al het tempo uit de wedstrijd, maar Slot ziet dat Feyenoord dat mogelijk maakte.

De Stadionclub kwam vlak na rust op achterstand. Daarna begon het grote tijdrekken bij Vitesse. "Nee, er werd niet meer gevoetbald", vertelt Slot bij ESPN over de laatste veertig minuten van de wedstrijd. "Het spel lag alleen maar stil door blessurebehandelingen. Maar oké, ik vind dat we naar onszelf moeten kijken."

"Het is het goed recht van Vitesse om zo te spelen. Het is zelfs heel logisch", vervolgt Slot. "Wij moeten ervoor zorgen dat we niet twee makkelijke tegengoals incasseren, waardoor we Vitesse in deze situaties brengen. Daarna ben je afhankelijk van de scheidsrechter, met hoe hij de wedstrijd laat verlopen en hoeveel tijd hij erbij optelt."

"Het is vooral vervelend dat je zo'n uitwedstrijd als deze zo makkelijk verliest", concludeert Slot. "Daarmee bedoel ik dat we twee goals echt weg hebben gegeven. Wat het uiteindelijk voor de ranglijst betekent, maakt het nog vervelender. Maar het gaat in de eerste instantie om onszelf."