Blind reageert op Van Hooijdonk, Van Hooijdonk reageert op Blind: 'Lat mag hoger'

Blind reageert op Van Hooijdonk, Van Hooijdonk reageert op Blind: 'Lat mag hoger'

04-10-2021 10:05
78

Daley Blind heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Pierre van Hooijdonk, terwijl Van Hooijdonk het zijne denkt van de reactie van Blind. Pi-Air liet onlangs weten dat hij in Ajax een potentiële Champions League-finalist ziet, Blind vond dat de opportunistisch.

De linkspoot kreeg na afloop van Ajax-FC Utrecht vragen over wat de commentaren over Ajax. "Wij nemen jullie niet zo serieus", liet hij met een kwinkslag weten aan de NOS. Blind riep de 0-4 nederlaag tegen PSV van begin augustus in herinnering. "Na PSV konden we er niks meer van... En daarna waren we opeens de favoriet en zijn we weer de besten", maakte de 83-voudig Oranje-international de balans op.

Blind kwam ook nog even terug op de analyse van Van Hooijdonk in de Studio Voetbal-uitzending van 26 september. "We staan sinds volgende week ook opeens in de Champions League-finale volgens mij." Diezelfde Van Hooijdonk schoof zondagavond na Ajax-FC Utrecht opnieuw aan en reageerde op de teksten van Blind. Volgens hem mag Ajax wel degelijk meer ambitie tonen. "Het is altijd leuker en makkelijker als je zelf de lat niet al te hoog legt. Want dan is het altijd sneller goed. Ik vind dat bij Ajax wel iets anders: als je zo'n selectie hebt en je hebt dit voetbal al laten zien in de competitie... Dan mag je de lat best iets hoger leggen. Maar dat vinden sommigen nogal lastig en dan word je ook snel afgerekend."

Collega Theo Janssen kon zich echter wel vinden in de redenering van Blind. "Dat is toch het makkelijkste wat er is? Wij tegen hun, met de pers en de analisten. Dat is gebruikelijk, dat gebeurde tien, twintig, dertig jaar geleden ook al. Ik nam de pers heelmaal niet serieus. Als je mijn interviews terugkijkt van vroeger: dat was vooral een beetje lachen, gieren, brullen. Dus wat Daley zegt, klopt wel."