'Verwachtte nooit dat ik zou zeggen, maar Ajax kan Champions League-finale halen'

'Verwachtte nooit dat ik zou zeggen, maar Ajax kan Champions League-finale halen'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 09:20ma 27-09-2021 om 09:20

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax met een beetje geluk de Champions League-finale kan behalen. De oud-spits is onder de indruk van de selectie van de Amsterdammers. Ibrahim Afellay denkt dat Ajax ook ver kan komen in de Champions League, al schat hij de kans op een plek in de finale klein.

Bij Studio Voetbal krijgt Van Hooijdonk de vraag hoe ver Ajax kan komen in de Champions League. "Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie de Champions League-finale eventueel kan halen", antwoordt de analist. "Je moet dan wel een beetje geluk hebben met loten natuurlijk. De grote clubs moeten elkaar dan gaan elimineren."

"Er zijn alleen spelers voor kleinere transferbedragen vertrokken bij Ajax, zoals Ekkelenkamp en Traoré", gaat Van Hooijdonk verder. "Tagliafico en Neres zitten er allemaal nog. Ze hebben bijna een driedubbele bezetting op elke positie. Ik zie ook dat Barcelona en Real Madrid in een soort transformatie zijn. Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München oké, maar alle andere ploegen..."

Ibrahim Afellay is het niet helemaal met Van Hooijdonk eens. "Ik geloof niet dat Ajax Champions League kan winnen", stelt hij. "Ik geloof wel dat ze ver kunnen komen. Ik denk dat Ajax sowieso de kwartfinale kan halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws