'NAC lijkt in handen te vallen van Amerikaanse investeringsmaatschappij'

'NAC lijkt in handen te vallen van Amerikaanse investeringsmaatschappij'

Gepubliceerd: maandag 4 oktober 2021 om 13:28ma 04-10-2021 om 13:28

NAC lijkt in Amerikaanse handen te gaan vallen, meldt BN DeStem. Een investeringsmaatschappij uit dat land heeft op dit moment de beste kans om de nieuwe eigenaar van de club te worden.

Er zijn momenteel nog vijf potentiële kopers in de race voor de NAC-overname. De Bredase club voert met één partij serieuze gesprekken. Volgens bronnen van BN DeStem is dat een Amerikaanse investeringsmaatschappij die ook actief wil worden in de voetbalwereld.

Momenteel krijgt de investeringsmaatschappij inzage in de financiële gesteldheid van de club. De hele NAC-organisatie wordt 'binnenstebuiten gekeerd'. Als de Amerikanen na het onderzoek nog steeds geïnteresseerd zijn, dan moeten de grootaandeelhouders van NAC de zeventien kleinaandeelhouders gaan inlichten over de naderende verkoop.

Daarna is er nog één horde te nemen: de Stichting NOAD moet ook groen licht geven. De Stichting heeft het zogenoemde 'gouden aandeel' in handen, waarin onder meer de clubkleuren en het logo vast staan. Als zij voor een verkoop gaan liggen, moeten ze binnen een periode van zes weken met een alternatief over de brug komen.

Na de onrust rond het vertrek van Maurice Steijn besloten de grootaandeelhouders hun NAC-aandelen van de hand te doen. Sindsdien zoeken de Brabanders naar een nieuwe eigenaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws