NAC-aandeelhouders vertrekken na onrust: 'Voor ons is een grens gepasseerd'

NAC-aandeelhouders vertrekken na onrust: 'Voor ons is een grens gepasseerd'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 16:51zo 20-06-2021 om 16:51

Drie aandeelhouders van NAC Breda gaan hun aandelen van de hand doen. Rob van Weelde, Wim van Aalst en Paul Burema willen niet meer betrokken zijn bij de club na de ontwikkelingen rondom Maurice Steijn en Mister NAC Ton Lokhoff.

De drie maken in een statement, dat in handen is van De Telegraaf, bekend dat ze hun aandelen in NAC niet zullen houden. Dat heeft alles te maken met de onrust binnen de club. Een paar weken geleden werd bekend dat het niet boterde tussen Steijn en Mister NAC Ton Lokhoff, die vorig seizoen technisch directeur was. Nadat de Raad van Commissarissen in een statement liet weten dat zowel Steijn als Lokhoff niet werd ontslagen, besloot laatstgenoemde zijn biezen te pakken. Dat zorgde voor veel woede onder supporters richting Steijn, die vervolgens bedreigd werd. De oefenmeester maakte zaterdag bekend dat hij om die reden opstapt bij NAC.

'Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden', schrijven Van Weelde, Van Aalst en Burema in hun statement. 'Een club kan niet worden bestuurd via een supportersultimatum, met als gevolg bedreigingen naar een trainer en meerdere clubbestuurders en hun familieleden. Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren.'

'Bij een club, waarbij dit soort exorbitante en kwalijke praktijken niet als volstrekt onacceptabel worden benoemd en het risico in zich dragen om te verworden tot norm, voelen wij ons niet meer thuis. Daarom hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang al onze financiële betrokkenheid bij NAC Breda te beëindigen. Dit houdt onder meer in dat wij, de drie grootaandeelhouders, onze aandelen te koop zullen aanbieden. Over de manier waarop dit gebeurt zal nadere berichtgeving volgen', besluiten de drie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws