Speciale dag Quinten, Jurriën en familie Timber: 'Compliment aan Ajax en Overmars'

Speciale dag Quinten, Jurriën en familie Timber: 'Compliment aan Ajax en Overmars'

05-10-2021 14:30
33

De familie van Quinten en Jurriën Timber beleefde zondag bijzondere momenten. De tweelingbroers stonden voor het eerst lijnrecht tegenover elkaar, toen Ajax en FC Utrecht (0-1) in de Johan Cruijff Arena streden voor de drie punten. VoetbalPrimeur spreekt met Christopher Coffie, zaakwaarnemer van zijn broertjes Quinten en Jurriën, over de dag.

In aanloop naar het treffen tussen Ajax en FC Utrecht ging het in de media veel over de Timber-clash. Coffie had het er ook druk mee. "Ik heb al wat dingen meegemaakt als zaakwaarnemer", vertelt hij tegenover VoetbalPrimeur. "Quinten en Jurriën zijn gegroeid in de laatste jaren en hebben mooie stappen gemaakt. Daar komt wel wat bij kijken. Deze week was het alleen wel even aanpoten voor mij. Zowel privé als zakelijk gebeurde er veel en ik wilde dat alles soepel verliep. Dat is gelukkig gebeurd."

Wedden

Meer odds

Enkele uren voor de wedstrijd bracht Forza Sports Group een bijzonder filmpje de wereld in. Daarin sprak moeder Marilyn Timber haar zoons toe. "Samen met de mensen van ons kantoor heeft een professioneel bureau dit filmpje gemaakt. We zijn de hele week bezig geweest om het mooi te maken. Het was een verrassing voor Quinten en Jurriën, die wisten nergens vanaf. We hebben het filmpje op zondagochtend aan ze laten zien, als extra motivatie voor de wedstrijd. Zij vonden het ook erg mooi."

'Groot compliment aan Ajax en Overmars'
De familie heeft de wedstrijddag mooi beleefd. "We hebben er echt een hele bijzondere dag van gemaakt", stelt Coffie. "Vroeg in de ochtend gingen we met familie en naasten ontbijten. De allereerste jeugdtrainer van Quinten en Jurriën, Twan Lenders, at ook mee. Na de wedstrijd heeft Jurriën zijn shirt aan hem gegeven, dat vond ik een mooi gebaar. Ik heb daarnaast een speciale plaat voor iedereen laten maken om het moment en de dag niet te vergeten. Zo hebben we samen naar die wedstrijd toegeleefd."

"Daarna gingen we met zijn allen naar het stadion, waarbij ik een groot compliment wil maken aan Ajax en Marc Overmars. Die hebben zich heel hoffelijk opgesteld. Ze kennen ons goed en weten hoe belangrijk wij deze wedstrijd vonden. Ajax heeft ons goed geholpen met het verkrijgen van kaarten voor de wedstrijd. Hierdoor konden we erheen met bijna alle mensen die een speciale rol van betekenis spelen in het leven van Quinten en Jurriën. Dat was prachtig om mee te maken, het gaf een extra lading aan deze speciale dag."

'Kwam emotioneel iets los'
De Timber-broers verschenen zondagmiddag echter niet allebei aan de aftrap in de Arena: Quinten startte op de bank. "Hij was niet happy", vertelt Coffie. "Hij keek hier vanaf het begin van dit seizoen naar uit. Toen hij de stap naar Utrecht maakte, wist Quinten dat hij tegen zijn broer en zijn oude club zou spelen. Deze dag staat met rood omcirkeld in je agenda. Als je dan precies in deze wedstrijd op de bank zit, ben je natuurlijk niet blij."

Na een uur spelen was het moment toch daar: Quinten betrad het veld. "Qua emotie kwam er wel wat los", vertelt Coffie. "Ook voor hem is het een heftige dag geweest. Bij deze wedstrijd kwam een bijzonder gevoel kijken." Quinten kwam als aanvallende middenvelder binnen de lijnen. Dat zorgde ervoor dat de broers een aantal onderlinge duels uitvochten. "Ja, mooi man", lacht Coffie. "Tijdens de wedstrijd ging het allemaal in een flits, maar op de foto’s zie je wel dat ze een paar keer in duel zijn geweest. Dat is goud."


Eén van de duels tussen de Timber-broers

'Weet niet hoe ik me voel bij resultaat'
Toen Quinten inviel, stond de brilstand nog op het scorebord. Uiteindelijk werd het 0-1 voor Utrecht, mede door een assist van de twintigjarige middenvelder. Coffie weet niet goed wat hij van dat resultaat moet vinden. "Ik vind het lastig. Nu ik het erover heb, weet ik nog steeds niet hoe ik me er precies over voel. Ik ben heel blij voor Quinten en Utrecht, maar ik vind het ook zeker jammer voor Jurriën en Ajax dat ze hebben verloren. Maar als Jurriën dan een wedstrijd moet verliezen dit seizoen, dan kan dat maar beter in het voordeel van Quinten zijn. Ik heb overigens ook genoten van de duels tussen Jurriën en Utrecht-spits Douvikas. Ze vochten hard, fel en eerlijk tegen elkaar."

Na de wedstrijd kwamen Coffie en zijn broertjes thuis weer samen, waar ze hun rust hervonden. Van plaagacties was geen sprake. "We lieten alles even bezinken en hebben samen Studio Sport en Rondo gekeken", legt hij uit. "Na zo’n wedstrijd en dag voel je hoeveel energie dit heeft gekost. Het is echt intens. Het is dan prachtig om de dag met zijn allen af te sluiten in de woonkamer."

Over drie maanden staan de twee mogelijk wéér tegenover elkaar: Ajax brengt dan een bezoek aan FC Utrecht. Coffie is daar nog niet mee bezig. "Dat zien we in januari wel weer. In deze voetbalwereld kun je niet zo ver vooruit kijken. We hebben er veel zin in, maar het is nog zó ver weg… Eerst moet de focus blijven op winnen en goed presteren. We moeten onze beide benen op de grond houden en beter worden. Daar valt of staat alles mee", besluit hij.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)