Van Gaal geeft tipje over systeem: 'Dat lijkt me wel bijna zeker, ja'

4 oktober om 19:51

Louis van Gaal hoopt dat hij tijdens de interlandperiode van november kan experimenteren met een nieuw systeem bij Oranje. De bondscoach wil zich met het Nederlands elftal dan al gekwalificeerd hebben voor het WK.

Op de persconferentie krijgt Van Gaal de vraag of hij een ander systeem wil gaan proberen bij Oranje. "Dat lijkt me wel bijna zeker, ja", antwoordt hij. "Nu heb ik geen tijd om te trainen, dat heb ik op de vorige persconferentie ook uitgelegd. Ik heb nu wel een paar dagen meer de tijd, maar dat is alsnog niet genoeg om er een nieuw systeem in te slijpen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"In Brazilië heb ik er zes weken over gedaan, om maar een voorbeeld te geven", gaat Van Gaal verder. "Het is dus haast onmogelijk om dat nu te doen. Ik hoop dat we ons in november hebben gekwalificeerd voor het WK. Dan kan ik de wedstrijden daarna gebruiken om in een nieuw systeem te spelen. Dan heb ik tijd om dat zonder enig risico te proberen."

Momenteel staat Oranje bovenaan in zijn kwalificatiepoule. Nummer twee Noorwegen heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. In de interlandperiode van november speelt Nederland nog tegen Montenegro en Noorwegen. In de komende week staan er ontmoetingen met Letland en Gibraltar op de planning.