'Reiken tot AZ en FC Utrecht moeten we nu vergeten, maar de blik moet omhoog hier'

'Reiken tot AZ en FC Utrecht moeten we nu vergeten, maar de blik moet omhoog hier'

05-10-2021 07:40
27

Voormalig PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser gelooft erin dat de Blauwvingers de weg omhoog in kunnen zetten in de Eredivisie. Visser ziet wel dat bestuurlijke rust in Zwolle daar een belangrijke voorwaarde voor is.

Sinds een aantal dagen is Visser niet meer de voorzitter van PEC. De Zwollenaren staan momenteel laatste in de Eredivisie. Is hij gestopt op het dieptepunt? "Qua puntenaantal valt dat niet te ontkennen", antwoordt Visser tegenover De Telegraaf. "Eén uit acht, dat liegt niet, maar er zijn veel positieve ontwikkelingen die voor de buitenwacht niet zichtbaar zijn. Het jaren investeren in de jeugdopleiding begint echt rendement op te leveren en financieel en commercieel trekt alles weer aan. Er zit in deze regio echt geloof in de club."

Visser ziet het sportief ook wel goedkomen met PEC. "Een slechte start en een moeilijk seizoen, dat kent iedere club wel eens", vertelt hij. "Daarom is bestuurlijke rust heel belangrijk, waardoor de technische staf zijn werk kan doen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de draad oppakken. Alleen moet er opgepast worden dat je in de winter niet té weinig punten hebt, want dan wordt het een mission impossible. Nu is de weg omhoog met twee overwinningen te overbruggen."

Voorheen was het doel van PEC om aansluiting te vinden bij de Nederlandse subtop. Dat plan moet even vooruit geschoven worden, stelt Visser. "Reiken tot AZ en FC Utrecht, dat moeten we nu vergeten. Het plan is doorberekend om aansluiting bij het linkerrijtje te krijgen. De blik moet omhoog blijven bij PEC."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie