Hiele weerlegt roep om Gorter bij Ajax: 'Dat zag je met Scherpen ook'

Hiele weerlegt roep om Gorter bij Ajax: 'Dat zag je met Scherpen ook'

05-10-2021 07:54
72

Joop Hiele heeft zich uitgelaten over de situatie onder de lat bij Ajax. De oud-doelman ziet dat de Amsterdammers een keeper van 'middelbare leeftijd' missen.

Trainer Erik ten Hag heeft bij Ajax de keuze uit Maarten StekelenburgRemko Pasveer, Jay Gorter en binnenkort Andre Onana onder de lat. Eerstgenoemde kampt met blessureleed, Pasveer overtuigt nog niet en Onana zit de laatste maand van zijn schorsing uit. Daardoor neemt de roep om Gorter toe. Hiele denkt er echter anders over. "Onana kwam van Barcelona en Gorter van Go Ahead, zeg ik met alle respect", begint hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Gorter heeft ook geen tussenstap gemaakt."

"Dan is het verschil tussen eerste divisie en keepen voor een topclub, ook tegen Europese topclubs, enorm", gaat Hiele verder. "Dat zag je met Kjell Scherpen ook. Ajax mist achter Onana een keeper van middelbare leeftijd. En ik denk niet dat ze die in de winterstop gaan halen. Dan hadden ze dat waarschijnlijk al gedaan."

Hiele laat zich ook uit over Onana, die transfervrij lijkt te vertrekken uit Amsterdam. "Hij heeft misbruik gemaakt van de situatie. Ajax is twee keer de dupe geworden. Eerst van de pil van zijn partner die hij slikte en inmiddels ook van zijn dreigende transfervrije vertrek volgend jaar. Als het vaststaat dat hij zijn aflopende contract niet verlengt, is het denk ik goed om in de winter nog iets proberen te verdienen aan hem. Lukt dat niet, dan moet intern de keuze worden gemaakt: wat is het beste voor Ajax?"