Van Hanegem ziet 'Afellay-probleem' voor Sangaré: 'Geeft 'm geen rotschop'

Van Hanegem ziet 'Afellay-probleem' voor Sangaré: 'Geeft 'm geen rotschop'

05-10-2021 11:44 Laatste update: 13:01
48

Willem van Hanegem breekt een lans voor Ibrahim Sangaré. De 23-jarige middenvelder opende zondag op knappe wijze de score voor PSV tegen Sparta (2-1), wat volgens De Kromme aantoont dat hij er echt wel iets van kan.

"Ik denk wel dat iedereen hem in zijn elftal wil hebben", begint Van Hanegem bij ESPN. "Hij is een hele goede, bruikbare speler. Ik denk dat hij alleen nog maar beter en beter wordt." Volgens de 52-voudig international wordt er wel erg kritisch naar de voetballende kwaliteiten van de veertienvoudig international van Ivoorkust gekeken. "Hij heeft de pech dat hij vaak een bal afpakt en hem meteen weer kwijt raakt, omdat het druk is. Sociaal werken, lijkt het dan. Maar dat is niet zo."

Van Hanegem vergelijkt Sangaré met Ibrahim Afellay, die ook een periode de nodige kritiek kreeg om zijn spel in Eindhoven. "Je werd er doodziek van dat iedereen liep te zaniken over Afellay: hij loopt maar met de bal. Ja, dat deed hij. Maar waarom? Omdat hij hem niet kwijt kon", aldus Van Hanegem. 

De Feyenoord-icoon ziet hetzelfde euvel voor Sangaré. "Hij is net als Afellay niet het type speler die die bal een rotschop naar voren geeft. Als je blijft voetballen, is de kans het grootst dat je wat goeds doet." Van Hanegem verdedigt Sangaré. "Je ziet heus wel dat hij kan voetballen. Het is makkelijk om te zeggen: je bent een koekenbakker. Er gaat soms wel eens wat fout, maar dat komt ook door de positie."