'Net met Antony bij trainer gezeten om nog stappen te maken, we genieten zelf ook'

'Net met Antony bij trainer gezeten om nog stappen te maken, we genieten zelf ook'

06-10-2021 07:32
42

Noussair Mazraoui was in de eerste weken van het nieuwe seizoen van grote waarde voor Ajax. De statistieken van de 23-jarige rechtsback zijn aanmerkelijk verbeterd, mede doordat hij fitter is dan ooit. Samen met Antony is hij een plaag voor tegenstanders.

"Toevallig heb ik net met Antony bij de trainer gezeten om nog meer stappen te maken", zegt Mazraoui in het Algemeen Dagblad. De twee hadden meteen een klik. "Misschien ook omdat we allebei straatvoetballertjes waren. We zijn beiden technisch begaafd, redelijk snel en hebben lichte voetjes. Ik denk wel dat het publiek van ons kan smullen. Wij genieten zelf ook en maken graag plezier. Als je dat doet, speel je een flank ook gemakkelijker aan flarden."

Erik ten Hag verlangde van Mazraoui ook dat hij dit seizoen betere statistieken zou overleggen. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht. In acht Eredivisie-duels was hij goed voor vier goals en twee assists. Volgens de Marokkaan komt dat mede doordat hij zo fit is. "Qua lifestyle is het kwartje wel gevallen, denk ik. Ik ben nu nog veel meer bezig met goed slapen, eten, water drinken. Om mijn beoogde doelen te halen, ben ik de lat nog veel hoger gaan leggen en het plan ook echt gaan volgen."

"Zo heb ik de basis van mijn fitheid naar een hoger plan gebracht", vertelt Mazraoui. "En als je merkt dat het zijn vruchten afwerpt, ga je er gemakkelijker mee door. Ik voel me fitter dan ooit. In de afgelopen vier seizoenen heb ik me nog niet zo goed gevoeld." Overigens laat de vleugelverdediger weten dat er geen nieuws is over het verlengen van zijn aflopende contract.