Blind nieuwe ambassadeur van Hartstichting: 'Ik hoop jongeren te inspireren'

6 oktober om 09:25

Daley Blind is de nieuwe ambassadeur van de Hartstichting. De 31-jarige verdediger van Ajax en Oranje kreeg zelf in december 2019 een hartspierontsteking en speelt sindsdien met een ICD, een inwendige defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen.

"Ik heb heel snel weer mijn normale leven opgepakt, ben heel snel weer gaan sporten. Ook ik heb weleens angstige momenten gehad, maar ik ben het bewijs dat je ook als je iets aan je hart hebt nog aan (top)sport kunt doen", vertelt Blind op de website van de Hartstichting. 

De 84-voudig international zakte tijdens het Champions League-duel van Ajax met Valencia in elkaar. Hij bleek te maken te hebben met een ontstoken hartspier. "Als je denkt aan hartklachten, denk je toch vaak aan wat oudere mensen. Maar er zijn ook genoeg kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iets aan hun hart hebben. Kijk maar naar mij", stelt Blind.

"Ik krijg heel veel positieve reacties, vooral van jongeren die zich er niet over uitlaten dat ze een hartprobleem hebben, zich er misschien voor schamen en die niet meer durven te sporten. Ik hoop dat ik deze jongeren kan inspireren om wel te gaan sporten en weer zoveel mogelijk hun normale leven op te pakken."