Transfer Ronaldo werd afgerond in tuin van Lineker: 'Heb een fantastische foto'

Transfer Ronaldo werd afgerond in tuin van Lineker: 'Heb een fantastische foto'

06-10-2021 09:36
14

Gary Lineker was afgelopen zomer razendsnel op de hoogte van de terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United. De transfer van de Portugese ster werd namelijk afgerond in zijn achtertuin, zo vertelt hij in de Match of the Day Top 10 podcast.

"Ik zal mijn kaarten op tafel leggen: Ed Woodward, de directeur van Manchester United, is een goede vriend en woont naast mij", legt Lineker uit. "Hij legde Cristiano Ronaldo vast toen hij in mijn tuin was. Op het moment dat hij binnenkwam, was hij aan het bellen met Jorge Mendes (de zaakwaarnemer van Ronaldo, red.). Ik heb daar een fantastische foto van, misschien deel ik die ooit nog als hij daar toestemming voor geeft."

Ronaldo werd nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester City, maar United ging met hem aan de haal. De 36-jarige aanvaller scoorde tot dusver vijf keer in zeven duels. "Manchester United kon de laatste jaren niet meedoen om de prijzen, maar met Ronaldo wordt er anders naar gekeken. En terecht, ze kunnen de uitdaging nu aan. Het was een no-brainer om hem te halen. Ze verkochten Daniel James voor 30 miljoen en haalden Ronaldo voor hetzelfde geld terug."