Gakpo: 'Supergrote club, trots gevoel dat je daaraan gelinkt wordt'

6 oktober om 12:18
Laatste update: 6 oktober om 12:18

Cody Gakpo kan op veel interesse rekenen, maar hij weet nog niet wanneer hij PSV zal verlaten. De 22-jarige vleugelaanvaller staat onder meer in de belangstelling van Bayern München, meldt Voetbal International.

"Dat is natuurlijk een supergrote club, het is leuk als je daaraan gelinkt wordt. Dat geeft wel een trots gevoel", reageert Gakpo tegenover het weekblad. "Als zij heel concreet waren geworden, moet je daar natuurlijk wel serieus over nadenken. Maar ik moet vooral heel goed kijken naar mijn carrière en naar wat het beste is voor mij."

Gakpo wil namelijk geen bijrol vertolken bij een eventuele nieuwe club. "Het plan dat ik heb is niet in beton gegoten, maar ontwikkeling en perspectief zijn daarin wel heel belangrijke aspecten. Het is niet de bedoeling dat ik, als ik de stap zet, ergens op de bank kom.  Ik zal me in elk geval niet laten leiden door andere meningen, maar ga af op mijn gevoel", klinkt het zelfverzekerd. "Als mijn gevoel zegt: Het is tijd, dan is het tijd."

La Liga trekt de Oranje-international wel aan. "Grote clubs waar veelal aanvallend wordt gespeeld in een mooi land met goed weer, haha. Gelukkig hoef ik er nog niet al te veel mee bezig te zijn en kan ik me dit seizoen volledig focussen op PSV en het Nederlands elftal. Ik wil natuurlijk eerst hier wat moois neerzetten. De titel pakken en het WK halen, zijn mooie doelen."