Barça-directeur: 'We wisten de waarheid over Messi niet, leren elke dag weer bij'

6 oktober om 19:15
Laatste update: 6 oktober om 19:55

Het geruchtmakende vertrek van Lionel Messi is ook ter sprake gekomen bij het perspraatje dat FC Barcelona-directeur Ferran Reverter woensdag hield. Het lucratieve contract van de vedette liep op 1 juli af en Barcelona had vervolgens niet de middelen om hem een nieuwe verbintenis aan te bieden, waarna Messi naar Paris Saint-Germain verkaste.

Messi tekende in 2017 een nieuw contract en ging toen 555 miljoen euro in vier jaar tijd verdienen. Beide partijen hadden de intentie om een nieuw akkoord te bereiken, maar Barça liep tegen de salarisregels van La Liga aan. "Veel mensen denken dat we de waarheid wisten, toen hij instapten (het bestuur onder leiding van Joan Laporta en Reverter trad in maart aan, red.), maar dat was niet het geval. We leren elke dag weer nieuwe dingen...", aldus de cryptische Reverter. "En we weten allemaal wel dat Messi niet tot 31 augustus 's avonds laat kon wachten."

Reverter gaf toelichting op de financiële cijfers van Barcelona, dat vorig seizoen bijna een half miljard euro verlies heeft geleden. Volgens de directeur kan het vertrek van Messi in commercieel opzicht echter opgevangen worden. "Hij is voor velen van ons zonder twijfel de beste speler aller tijden. We zijn nu no gin kaart aan het brengen hoeveel effect dit heeft. Met de shirts van De Jong en Memphis hebben we echter verrassend genoeg kunnen compenseren", aldus Reverter. "Messi is erg belangrijk voor ons geweest, maar als we het goed doen, kunnen we de ingeslagen weg blijven volgen."