Derde Pröpper-broer berust: 'Zo'n carrière als Robin of Davy zit er niet in'

Derde Pröpper-broer berust: 'Zo'n carrière als Robin of Davy zit er niet in'

06-10-2021 20:53
32

Davy en Robin Pröpper spelen Eredivisie-voetbal namens respectievelijk PSV en FC Twente, hun jongere broer Mike draagt het shirt van amateurclub RKHVV uit het Gelderse Huissen. De 24-jarige Arnhemmer heeft zich erbij neergelegd dat hij zelf niet het profvoetbal zal halen.

Mike Pröpper speelde in de jeugd van De Graafschap, NEC en FC Den Bosch. De stap naar de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie wist hij echter niet te zetten. "Een carrière als van Robin of mijn andere broer Davy zit er niet meer in", vertelt hij aan de Gelderlander.

Wedden

Meer odds

Pröpper wil nu in de eerste klasse een heel seizoen mee kunnen draaien. "Ik heb geen doelen voor dit jaar behalve dat ik weer eens een heel jaar wil spelen. Daarvoor moet ik terug naar de A1. Nu ben ik 24, dus kun je nagaan", vertelt hij. "Ik ben naar RKHVV gekomen om weer met plezier te gaan voetballen en dat lukt steeds beter."

Zondag werd er echter met 1-2 verloren van ROHDA Raalte, onder toeziend oog van broer Robin. "Ik begon trouwens heel slordig, ik was even bang dat Robin weg zou lopen", klinkt het. "Maar goed, we speelden wel met een gelegenheidsverdediging. Eigenlijk ging het over het geheel van de wedstrijd gewoon behoorlijk goed. Ik heb nog niet met Robin over de wedstrijd gesproken, maar ik denk dat hij dat ook vindt."