Vaessen (RKC) lag vijf dagen in ziekenhuis na steekpartij: 'In Opsporing Verzocht'

Vaessen (RKC) lag vijf dagen in ziekenhuis na steekpartij: 'In Opsporing Verzocht'

06-10-2021 22:58
35

Voordat Etienne Vaessen keeper van RKC Waalwijk werd, was hij bewaker in de Mediamarkt in Breda. Daar wordt hij dagelijks aan herinnerd: Vaessen werd ooit met een mes gestoken door een dief en heeft daar een litteken aan overgehouden.

De 26-jarige Bredanaar was op 22 maart 2014 ("Een datum die ik straks ook als tattoo wil laten aanbrengen") aan het werk, toen hij een man met een gestolen iPad voorbij zag rennen. "Ik wilde me bewijzen. Dit was de eerste keer dat ik een aanhouding moest verrichten. Ik ging die jongen achterna", vertelt Vaessen aan ELF Voetbal. "Na honderd meter kreeg ik hem te pakken, waarna een worsteling ontstond. Plotseling zag ik een enorm mes."

Vaessen werd gestoken en zat onder het bloed. "Mijn collega aan de deur was achter me aan gerend en boog zich over me heen. Het valt wel mee, antwoordde hij op mijn vraag of ik flink bloedde. Achteraf gaf hij toe dat hij dat alleen zei om me gerust te stellen." De latere profkeeper lag vijf dagen in het ziekenhuis, maar het kostte hem mentaal nog veel langer om het incident te verwerken. "Dan droomde ik weer van een mes. Anderhalve maand na de steekpartij is de dader pas opgepakt. De zaak kwam voor in Opsporing Verzocht. Daar heb ik mijn verhaal nog een keer moeten doen. Gelukkig onherkenbaar."

Nu zit Vaessen dus met een litteken. "Nieuwe spelers vragen vaak wat er is gebeurd als ik mijn shirt uittrek", besluit hij.