Vertessen vergeleken met illustere voorganger bij PSV: De nieuwe Mertens

Vertessen vergeleken met illustere voorganger bij PSV: "De nieuwe Mertens"

07-10-2021 13:10
38

De ontwikkeling van Yorbe Vertessen is ook in België niet onopgemerkt gebleven. De twintigjarige aanvaller wacht nog op zijn eerste oproep voor de Rode Duivels, maar krijgt in Eindhoven steeds meer speeltijd en pikt steeds vaker zijn doelpuntje mee.

Vertessen scoorde twee keer in zijn eerste Eredivisie-seizoen en staat nu op drie officiële treffers, in de Eredivisie, de Europa League en de Johan Cruijff Schaal. "Er is veel concurrentie hier maar ik ben tevreden met de speeltijd die ik krijg", laat hij weten in gesprek met La Dernière Heure. "Ik doe hier ontzettend veel ervaring op en de coach (Roger Schmidt, red.) heeft vertrouwen in mij. Ik speel de laatste tijd ook vaker als een echte spits, in de punt. Maar ik kan ook op de flank of op de tien uit de voeten."

Mogelijk treedt Vertessen in de voetsporen van een illustere landgenoot: 102-voudig international Dries Mertens, die tussen 2011 en 2013 in Eindhoven speelde. "De fans vergelijken me inderdaad soms met Mertens. Sommigen zeggen zelfs dat ik de nieuwe Mertens ben. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment om te krijgen."