Timmer: 'Lodewijks zei: er komt er nu eentje aan... Ik keek en dacht: jeetjemina'

Timmer: 'Lodewijks zei: er komt er nu eentje aan... Ik keek en dacht: jeetjemina'

Gepubliceerd: donderdag 7 oktober 2021 om 13:58do 07-10-2021 om 13:58

Met Justin Bijlow kan het Nederlandse voetbal wel een paar jaar vooruit, denkt Henk Timmer. Volgens de oud-doelman van onder meer AZ, Ajax en Feyenoord heeft de huidige Feyenoord-goalie alles wat een keeper nodig heeft.

"Hij kan goed meevoetballen, hij durft met hoge ballen te komen, goede reactie, één tegen één", somt Timmer op in een item van het Algemeen Dagblad. "Het is écht een complete keeper. Dat is voor Feyenoord fantastisch, want je hebt er nu eentje – mocht hij niet weggekocht worden – die je tien jaar kunt laten staan."

Timmer weet nog dat hij door toenmalig keeperstrainer Patrick Lodewijks op het talent van Bijlow werd gewezen. "Er komt er nou eentje aan... Ik heb een beetje zitten kijken: jeetjemina! Hij heeft alles, de gretigheid straalde er al vanaf. Je kon zien dat hij het talent had, het was alleen een ruwe diamant. Die zijn ze nu aan het bijslijpen", stelt de zevenvoudig Oranje-international vast. "De mentale vorm zit bij hem wel goed. En als hij dat bij elkaar kan houden, dan hebben we in Nederland een prachtige keeper voor de komende periode."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Bijlow de allerbeste Nederlandse keeper?

Ja
86%
Nee
14%
(2723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws