Jans baalt na nederlaag: 'Heb geen sollicitatiebrief ontvangen'

Jans baalt na nederlaag: 'Heb geen sollicitatiebrief ontvangen'

07-10-2021 18:16
14

FC Twente speelde donderdagmiddag een oefenduel met Cercle Brugge, in verband met de interlandbreak. Hoewel de Belgische ploeg een laagvlieger is in de Jupiler Pro League, wist Cercle Brugge de wedstrijd tegen FC Twente wel te winnen (0-1).

Dit leidde tot onvrede bij Twente-trainer Ron Jans, die voornamelijk reserves een kans gaf om zich te bewijzen. Die kans grepen de meesten echter niet. "Je hoopt dat wat jongens op de deur kloppen, maar ik heb geen sollicitatiebrief ontvangen", vertelt Jans teleurgesteld aan Tubantia.

Van de elf spelers die afgelopen weekend tegen FC Groningen in de basis stonden, waren nu alleen Luca Everink en Michel Vlap basisklanten. "Dit was zeer, zeer slecht van onze kant. Op de trainingen spat het er vanaf, maar dit was al de tweede oefenwedstrijd op rij dat we ondermaats presteerden", concludeert Jans die zoekt naar een verklaring.

"Misschien dat de jongens dan toch de druk van de competitie missen." Volgens de oefenmeester verliep het duel met de Belgen erg stroperig. "Maar ook de instelling klopte niet. Zij wilden echt duelleren en vochten voor elke bal, wij trokken onze poot terug. Nee, dit was geen genot. Het is heel lastig hier lichtpuntjes uit te halen."