FC Twente publiceert jaarrekening: Tukkers noteren verlies van 1,7 miljoen euro

5 oktober om 15:38

FC Twente heeft over het afgelopen seizoen een verlies van 1,7 miljoen euro geleden. Voornaamste reden voor de grootte van het verlies is het spelen van wedstrijden in een lege Grolsch Veste. 

Het verlies viel door overheidssteun, loyaliteit van de supporters, sponsoren en transfersommen van oud-spelers nog enigszins mee. Over het boekjaar 2019/2020 boekte FC Twente nog een winst van drie ton. Dat had destijds te maken met de transfers van onder andere Hakim Ziyech en Quincy Promes. De transfers van Joël Drommel en Queensy Menig zijn nog niet in deze jaarrekening meegenomen.

De coronacrisis heeft een enorme invloed gehad op het verlies van FC Twente. De omzet kelderde vorig seizoen met 7,3 miljoen euro, waardoor er nog maar 18,3 miljoen euro binnenkwam. De club ziet alleen al een omzetdaling van vijf miljoen euro dat enkel voorkomt uit wedstrijddagen. Door het spelen voor lege tribunes mist Twente dat bedrag uit wedstrijdrecettes, meldt de club in de jaarrekening.

Daarentegen sneed de Enschede club in de kosten. FC Twente verlaagde het spelersbudget en liet de personeelskosten dalen met 2,8 miljoen euro. Ondanks het verlies verwacht de club de financiële positie op niveau te houden. Voor volgend seizoen begroot Twente een negatief bedrijfsresultaat van één miljoen euro. Dit kan gunstiger uitvallen, wanneer FC Twente een heel seizoen in een volle Grolsch Veste speelt.