Groningen geeft zege uit handen tegen Twente door blunder en VAR-ingrepen

01-10-2021 21:54
236

FC Groningen heeft een bijna zeker lijkende overwinning op FC Twente uit handen gegeven. De noorderlingen speelden met 1-1 gelijk na twee VAR-ingrepen en een communicatiefout achterin.

Groningen begon de wedstrijd als nummer zeventien van de Eredivisie en was er veel aan gelegen om daar verandering in te brengen. De formatie van Danny Buijs speelde, opgezweept door het eigen publiek, om te winnen en kwam na acht minuten al op voorsprong. Cyril Ngonge vond de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en kegelde hard raak: 1-0.

Nog voor de rust dacht de thuisploeg de marge te verdubbelen. Michael de Leeuw nam de bal op fantastische wijze aan, klopte zijn verdediger op inzet en schoot binnen. Scheidsrechter Van den Kerkhof en zijn VAR vonden echter dat de spits een overtreding maakte in de aanloop naar dat doelpunt en daarom konden de Groningse fans toch geen feest vieren.

Eenzelfde situatie vond in de tweede helft weer plaats. De Leeuw dacht opnieuw gescoord te hebben en was het publiek al ingesprongen, maar een handsbal van Ngonge een paar tellen voor de goal gooide opnieuw roet in het eten voor de Trots van het Noorden. Tot overmaat van ramp ging het aan de andere kant ook nog fout voor Buijs en zijn mannen.

Een communicatieflater achterin zorgde er namelijk voor dat invaller Manfred Ugalde een voetje tegen de bal kon zetten en de 1-1 tegen de touwen kon werken. Die goal, ongeveer twintig minuten voor tijd, zorgde ervoor dat Groningen even bij moest komen van de klap en de Tukkers opeens een overwinning roken. Kansen voor Virgil Misidjan en opnieuw Ugalde werden echter niet benut en dus bleef meer leed de gastheren bespaard.