Twente-revelatie deelt sneer uit naar oude coach García: 'Dat werd niet gedaan'

27 september 2021 om 20:23

Daan Rots is blij met zijn rol bij FC Twente. De twintigjarige aanvaller krijgt van trainer Ron Jans de kans om zich te bewijzen in de basis en die kans pakt hij vooralsnog met beide handen aan. Hij legt het verschil uit tussen Jans en de vorige trainer, Gonzalo García.

Rots stelt dat het aan Jans te danken is dat er bij Twente de laatste tijd meerdere talenten doorbreken. Zo staat ook Mees Hilgers de laatste tijd in de basis, terwijl Luca Everink afgelopen weekend zijn debuut maakte tegen sc Heerenveen. "Begin vorig seizoen kwam Jans bij de club en die is ook weer naar jeugdspelers gaan kijken", zo begint Rots in gesprek met De Telegraaf. "Dat werd daarvoor bij Gonzalo García niet gedaan."

Het is een wereld van verschil, de aanpak van Jans ten opzichte van de aanpak van García. "Voordat Jans kwam, had ik nog nooit wat gehoord van het eerste. Hij was gelijk enthousiast over ons en over onze drive", zo vervolgt Rots. "Als je bij het eerste traint gaat je niveau gewoon omhoog. Er waren in het begin dan wel wat minder spelers, waardoor het gemakkelijker was om bij de selectie te blijven, maar je moet het toch maar doen."

Of hij zijn basisplaats gaat behouden dit seizoen, durft Rots niet te zeggen. "Nu ben ik tot een niveau gegroeid dat ik in de basis kan starten en laat ik zien, dat ik het Eredivisie-niveau aankan. Ik kijk van week naar week. Ik kan niet zeggen, dat ik een echte vaste basisspeler ben, al heb ik mijn stempel wel gedrukt", zo sluit hij af.