Kraay vol verbazing over uitspraken Van Gaal: 'Ik vind het onbeschoft'

Kraay vol verbazing over uitspraken Van Gaal: 'Ik vind het onbeschoft'

08-10-2021 19:10
98

Hans Kraay jr. heeft met stijgende verbazing zitten kijken naar de uitspraken van Louis van Gaal over Steven Berghuis. De ESPN-analist vindt dat de bondscoach zich onbeschoft heeft gedragen.

Onder Van Gaal is Berghuis als rechtsbuiten een basisspeler in het Nederlands elftal. "Daarvoor heeft hij helemaal niet gespeeld, dus hij mag God op de blote knieën danken dat ik hem in het Nederlands elftal drie keer heb laten staan", liet de keuzeheer vrijdag weten op een persconferentie.

Die woorden vallen niet goed bij Kraay. "Wat hij met Berghuis doet, is werkelijk ongelooflijk. Ik kan me nog herinneren dat één van zijn eerste persconferenties was: jullie moeten ophouden over Berghuis, want die is ge-wel-dig", reageert de analist bij ESPN. "En nu roept hij dat-ie God op de blote knieën moet denken. Als ik Berghuis was zou ik een keer aankloppen bij hem: u bent toch altijd van de spelers beschermen, wat is dit dan? Ik vind het onbeschoft."

Overigens is het de vraag waar Van Gaal op doelt. Voor de interlandperiode met Oranje was Berghuis ook bij Ajax basisspeler als rechtsbuiten. Alleen in het laatste duel met Vitesse kreeg Antony de voorkeur.

Het Nederlands elftal hervat de WK-kwalificatie vrijdagavond met een wedstrijd tegen Letland. De aftrap in Riga is om 20.45 uur.