Van Hooijdonk hekelt houding Van Gaal: 'Zo denigrerend, dat kan niet'

8 oktober om 20:29

Louis van Gaal gaat er te hard in op persconferenties, vindt Pierre van Hooijdonk. De bondscoach van het Nederlands elftal botste de afgelopen week meerdere malen met journalisten.

Vooral NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg stuitte op een wat stroeve Van Gaal, die niet meteen meeging met de opmerkingen dat Arnaut Danjuma Groeneveld en Justin Bijlow het goed doen. "Ik heb me gestoord aan de persconferentie, ik vond het tenenkrommend", zegt Van Hooijdonk bij de NOS.

"Als je als bondscoach op zo'n denigrerende manier de pers te woord staat, dat kan niet. Wat me het meeste tegenvalt is dat er niemand van die journalisten eens zegt: meneer Van Gaal, zou je nu niet normaal gaan praten tegen ons? We zijn geen kleine kinderen. Jeroen Stekelenburg stelde hele normale vragen, maar kreeg geen normale antwoorden."

Van Hooijdonk wil de Van Gaal zien uit zijn eerste weken als bondscoach. "Dan zijn de resultaten goed, staan we er ineens goed voor en dan krijg je dit. Plezierig? Nee, vind ik niet. Ik keek liever naar de Van Gaal die ik bij Telstar zag."

"Je gaat niet zo snel tegen hem in", zegt Rafael van der Vaart. "Als hij wat aan het uitleggen was, dacht je achteraf wel van: hij heeft nog gelijk ook. Hij heeft een bepaalde uitstraling, waardoor je het op een of andere manier niet doet."