Excelsior neemt drie Kampioensschilden én koppositie mee uit Emmen

9 oktober om 20:46

Excelsior heeft de rug gerecht na het mislopen van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers sluiten de zaterdag af als koploper, na een zege in de topper tegen FC Emmen: wie anders dan Thijs Dallinga werd zaterdagavond de matchwinner aan de Oude Meerdijk.

Dallinga debuteerde in 2017 als prof bij FC Emmen en keerde er zaterdag in het shirt van Excelsior terug, met twee Bronzen Kampioensschilden op zak. De topscorer én beste speler van de eerste periode maakte na een half uur spelen alweer zijn tiende van het seizoen: Dallinga stond op de goede plek en kopte een afgemeten voorzet van Marouan Azarkan voorbij Michael Brouwer.

Emmen had op dat moment de beste kansen gekregen, maar Excelsior kon ook beschikken over de beste keeper van de eerste periode. Stijn van Gassel pareerde inzetten van Jari Vlak en Azzeddine Toufiqui en redde na rust flitsend op een schot van Rui Mendes.

Excelsior mikte in de slotfase op de counter, maar kon niet profiteren van de ruimte, waardoor de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Mede door een opstootje in de extra tijd – door opzichtig tijdrekken van Excelsior – viel de wedstrijd nog langer uit, maar de 0-1 bleef op de borden staan. Excelsior komt op negentien punten en mag nu afwachten of De Graafschap zondagavond op gelijke hoogte komt.