Kees Jansma houdt het voor gezien op tv: 'Op1 en Jinek: dat is voorbij'

9 oktober om 22:12

Kees Jansma heeft zijn lange televisiecarrière afgesloten, laat hij weten in een groot 'afscheidsinterview' met het Algemeen Dagblad. De ex-journalist en presentator zit in de raad van commissarissen en probeerde onlangs nog achter de schermen een documentaire over Dick Advocaat op te zetten, maar gaat niet meer naar talkshows.

Jansma presenteerde tijdens de sportzomer nog een online praatprogramma voor Voetbal International. "Dat was ontzettend leuk om zo af te sluiten", laat hij weten. Jansma gaat namelijk niet meer interviewen en wordt ook niet meer geïnterviewd. "Ik schuif niet meer aan bij talkshows als Op1 of Jinek om te vertellen wat ik vind van een voetbalonderwerp. Dat is voorbij."

De markante journalist begon steeds meer moeite te krijgen met zijn rol als tafelgast. "Die programma's hadden dan een paar zware onderwerpen rond bijvoorbeeld corona of watersnoodproblemen en dan vertelde ik nog vier minuten iets luchtigs over voetbal. Dan reed ik na middernacht terug naar Doorn en dacht ik: waarom doe ik dit eigenlijk nog?"

Lees meer over:

Deel via