Jansma: 'Als Van Gaal 'in jouw krantje' zegt, dan heeft hij daar over nagedacht'

9 oktober om 15:57

Kees Jansma was tijdens het vorige bondscoachschap van Louis van Gaal de perschef van het Nederlands elftal en begeleidde de bondscoach tijdens persconferenties. De gepensioneerde journalist kijkt met gemengde gevoelens naar de mediaoptredens van Van Gaal anno 2021.

De persconferenties van Van Gaal zijn bepaald niet onopgemerkt voorbijgegaan. "We genieten natuurlijk ook allemaal van het hele circus, hè. Een persconferentie is weer iets om naar uit te kijken", aldus Jansma in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De bondscoach is al meerdere malen de strijd aangegaan met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. "Louis denkt overal over na. Als hij tegen een journalist zegt 'in jouw krantje' dan doet hij dat bewust. Ik vind vaak dat hij zich daarmee tekort doet. Die strijd ging ik ook wel met hem aan, hoor." 

Jansma vond namelijk dat Van Gaal zich wat meer mocht openstellen voor de pers. "Louis lag destijds niet lekker bij een krant en een voetbalweekblad. Dan schreef ik die twee punten bovenaan het lijstje en zei dat hij zich juist door die journalisten moest laten interviewen. Wat hij dan zei? We gaan weer gelijk door naar punt drie, Kees, haha."