Zahavi foetert: 'Ben het zat om steeds dezelfde dingen te zeggen als we verliezen'

Zahavi foetert: 'Ben het zat om steeds dezelfde dingen te zeggen als we verliezen'

Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2021 om 19:17zo 10-10-2021 om 19:17

Eran Zahavi stond zaterdagavond woest voor de camera nadat Israël in extremis met 3-2 verloor van Schotland. Hij haalde flink uit naar zijn ploeggenoten en spaarde ook zichzelf niet.

Zahavi, die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam, moest toezien hoe Scott McTominay in de 94e minuut de winnende treffer maakte. Het is vooral de manier waarop voor Zahavi. "Ik ben het zat om steeds dezelfde dingen te zeggen als we een wedstrijd hebben verloren. We weten niet hoe we moeten verdedigen. Steeds als we het veld opkomen, is het de vraag wanneer we een goal tegen krijgen", zegt Zahavi in Israëlische media.

Door de nederlaag is het WK in Qatar ver weg voor Israël. "We liepen steeds achteruit, terwijl de trainer zei dat we Schotland juist moesten aanvallen. Ik voel me ook slecht voor Ofir Marciano (Feyenoord-keeper, red.), hij verdiende het niet om te verliezen", zegt de PSV-spits.

Ook ploeggenoot Bibras Nathko baalde als een stekker. "Ik weet niet of Schotland verdiend gewonnen heeft of niet, feit is dat we in de tweede helft niet goed genoeg gespeeld hebben. Ik wacht al twaalf jaar op kwalificatie voor een toernooi, dit is extreem teleurstellend. Misschien is het tijd voor een nieuwe generatie."

Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer twee Schotland vier punten. Koploper Denemarken is nog foutloos en lijkt het WK-ticket al te kunnen boeken. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws