Spaans onbegrip over buitenspelgoal Mbappé: 'Moet ik dan opzij stappen?'

Spaans onbegrip over buitenspelgoal Mbappé: 'Moet ik dan opzij stappen?'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 07:38ma 11-10-2021 om 07:38

Bij Spanje is er veel onbegrip over scheidsrechter Anthony Taylor na de verloren Nations League-finale tegen Frankrijk. Kylian Mbappé maakte tien minuten voor tijd de winnende, maar hij leek buitenspel te staan. Door een actie van Eric García werd de treffer echter goedgekeurd.

De verdediger van FC Barcelona probeerde de pass op Mbappé te onderscheppen met een sliding. Doordat García de bal nog raakte, hief hij buitenspel op. "Mbappé staat gewoon buitenspel", klaagt de hoofdrolspeler in Spaanse media. "De scheidsrechter vertelde me dat de situatie veranderde omdat ik de bal probeerde te spelen. Wat moet ik dan doen? Opzij stappen en hem laten rennen? Blijkbaar is dat de regel…", verzucht hij. "Hopelijk passen ze de regel in de toekomst aan, maar voor nu doet het gewoon heel erg veel pijn."

Ook Sergio Busquets kraakt de beslissing van Taylor. "We hielden onze lijn goed en Mbappé stond buitenspel", benadrukt de controleur van Barça. "De scheidsrechter zei dat Eric García de bal speelde en dat daardoor het moment van buitenspel verbroken werd. Dat is totaal niet logisch. Het is zonde, want we waren lange tijd succesvol in het bestrijden van het Franse gevaar."

Bondscoach Luis Enrique legt zich schoorvoetend neer bij de 2-1 nederlaag. "Het was wat mij betreft een duidelijke buitenspelgoal, maar vanuit het coachvak heb je altijd wat minder goed zicht op de situatie. Ik praat ook liever niet over scheidsrechters en dat wil ik zo houden. Het Franse doelpunt zorgt wel voor een bittere nasmaak, want we waren gelijkwaardig aan de wereldkampioen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws