Dortmund ziet spelers bij bosjes omvallen, Haaland op weg terug richting 'Ajax'

Dortmund ziet spelers bij bosjes omvallen, Haaland op weg terug richting 'Ajax'

11-10-2021 09:12 Laatste update: 14:04
57

De interlandperiode is Borussia Dortmund bepaald niet gunstig gezind. Die Schwarzgelben zien de ene na de andere speler uitvallen richting de Champions League-clash met Ajax.

Manuel Akanji is de laatste Dortmund-speler die een blessure heeft opgelopen bij de nationale ploeg. De verdediger, door Ruhr Nachrichten omschreven als één van de belangrijkste spelers van de afgelopen maanden, viel uit in het WK-kwalificatieduel van Zwitserland met Noord-Ierland. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend, maar Akanji is al wel teruggekeerd naar Duitsland.

Voor Dortmund worden de zorgen alsmaar groter. Ook Thorgan Hazard en Thomas Meunier (beiden België), Raphaël Guerreiro (Portugal) en Youssoufa Moukoko (Duitse beloften) moesten hun nationale team al verlaten. Bovendien zit sterspeler Erling Haaland nog in de lappenmand. De Noorse topschutter kampt al twee weken met een dijbeenblessure, maar is wel op de weg terug, weet Ruhr Nachrichten.

Het is nog afwachten of Haaland op tijd fit is voor het treffen met Ajax op dinsdag 19 oktober. De ploeg van trainer Marco Rose neemt het zaterdag eerst nog op tegen FSV Mainz.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie