Courtois haalt vernietigend uit: 'Het gaat de UEFA en FIFA alleen om geld'

Courtois haalt vernietigend uit: 'Het gaat de UEFA en FIFA alleen om geld'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 09:39ma 11-10-2021 om 09:39

Thibaut Courtois heeft keihard uitgehaald naar de UEFA en de FIFA na de Final Four van de Nations League dit weekeinde. De doelman van België en Real Madrid windt zich op over de overvolle speelkalender.

"Voetbal gaat enkel om het geld, daar moeten we eerlijk over zijn", begint Courtois aan zijn relaas tegenover Sky Sports, na de 2-1 nederlaag van de Rode Duivels tegen Italië in de troostfinale. "We spelen de Nations League enkel omdat het een extra partij op televisie is en extra geld voor de UEFA is."

Volgens de Rode Duivel is de speelkalender veel te vol. "Volgend jaar hebben we het WK in november en moeten we opnieuw tot eind juni voetballen voor de Nations League. De kans op blessures wordt weer wat groter. Niemand geeft nog om de spelers. Als we er nooit iets van zeggen, zal het altijd hetzelfde blijven", aldus Courtois.

Super League
Dat de UEFA en FIFA kritiek hadden op de plannen voor een Super League, vindt Courtois dan ook belachelijk. "Zij hebben dan wel kritiek op die plannen, maar ze doen net hetzelfde. Ze organiseren extra wedstrijden, een extra trofee. Ze geven niets om de voetballers, maar enkel om hun portemonnee. Wij zijn geen robots!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws