Veldbestormer hangt Shaqiri 'Kosovaarse jas' om, Serviërs reageren woest

Veldbestormer hangt Shaqiri 'Kosovaarse jas' om, Serviërs reageren woest

11-10-2021 11:53
65

Xherdan Shaqiri is het middelpunt geworden van een politieke rel. Na het WK-kwalificatieduel tussen Zwitserland en Noord-Ierland werd hem door een veldbestormer een jas omgehangen waar een pro-Kosovaars logo op stond.

Dat is ook de Servische voetbalbond ter oren gekomen en daar werd boos op gereageerd. Het logo is dat van een beweging die voor de Kosovaarse onafhankelijkheid streed en dus tegen Servië acteerde. Shaqiri is zelf geboren in Kosovo, maar kreeg de jas zonder zijn medeweten omgehangen en deed die ook meteen weer uit.

Toch is de Servische voetbalbond kwaad op de aanvallende middenvelder van Olympique Lyon en vragen ze bij de FIFA om harde straffen vanwege politieke uitingen. De Zwitserse bond heeft daar dan weer op gereageerd en stelt dat het onacceptabel is wat er vanuit Servië gezegd wordt.

‘Het is onacceptabel dat personen de voetbalstadions, en daarin zelfs het interview met een speler na de wedstrijd, willen gebruiken om hun eigen politieke propaganda neer te zetten’, zeggen de Zwitsers in een statement op Twitter. ‘Xherdan Shaqiri heeft op voorbeeldige wijze gereageerd, bleef rustig en heeft zich nergens schuldig aan gemaakt.’

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie