Amnesty baalt van KNVB en kondigt actie aan tijdens Nederland - Gibraltar

Amnesty baalt van KNVB en kondigt actie aan tijdens Nederland - Gibraltar

11-10-2021 13:38
59

Amnesty International grijpt het WK-kwalificatieduel van Nederland met Gibraltar aan voor nieuwe acties. Amnesty wil met een groot spandoek in De Kuip aandacht vragen voor de situatie van gastarbeiders in Qatar, waar het WK 2022 plaatsvindt.

'FIFA en Qatar, laat arbeiders niet in hun hempie staan', valt te lezen op het doek, waarvoor de KNVB toestemming heeft gegeven. Amnesty is niet tevreden met de inspanningen van de bond in de strijd tegen de uitbuiting van arbeiders in Qatar. De spelers van Oranje verschenen in maart wel in speciale shirts op het veld met de tekst 'Football Supports Change'.

'Als de KNVB geen publiekelijk statement meer maakt in het stadion over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar en de verantwoordelijkheid van FIFA... Dan doen wij het wel', laat Amnesty weten op Twitter.

Overigens zijn spandoeken met politieke of commerciële boodschappen niet toegestaan in stadions. De KNVB maakt een uitzondering voor Amnesty, omdat het 'mensenrechten niet per se als politiek ziet', laat een woordvoerder weten aan NU.nl.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie