Fransman is enige supporter van Gibraltar in Kuip: 'Leuker dan duel van PSG'

Fransman is enige supporter van Gibraltar in Kuip: 'Leuker dan duel van PSG'

11-10-2021 19:08
24

Gibraltar kan maandagavond in ieder geval rekenen op de steun van Adrien Debargue in De Kuip. Journalisten en fans uit het landje slaan de wedstrijd tegen Oranje over, maar de Franse Debargue is naar Nederland gekomen voor zijn favoriete voetballand.

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Debargue zijn liefde voor het elftal van Gibraltar uit. "Ik ben een groot voetbalfan en heb met mijn ouders vijf jaar op Gibraltar gewoond", legt hij uit. "In die periode ben ik het voetbal daar heel erg gaan volgen. Het is een soort toewijding geworden."

Wedden

Meer odds

"Voetbal in Gibraltar is nog lekker normaal. Je kunt er nog makkelijk in contact komen met de spelers. En er zit ook echt progressie in", gaat de 28-jarige Fransman verder. Hij bezoekt soms ook wedstrijden van Paris Saint-Germain. "Daar ga ik ook weleens heen, maar die club heeft al zoveel fans. Bij wedstrijden in Gibraltar komen 500 mensen kijken, dat vind ik leuker."

Maandag is Debargue er dus bij als Gibraltar op bezoek gaat bij het Nederlands elftal. Op zijn weblog GibFooty zal hij verslag doen van het duel. "Ik wilde altijd al een keer naar De Kuip, een prachtig stadion."