Van der Vaart hoort fluitconcerten tegen Berghuis: Ik vind dit teleurstellend

Van der Vaart hoort fluitconcerten tegen Berghuis: "Ik vind dit teleurstellend"

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 23:21ma 11-10-2021 om 23:21

Steven Berghuis speelde maandagavond in het shirt van Oranje zijn eerste wedstrijd in De Kuip, sinds hij zijn veelbesproken transfer van Feyenoord naar Ajax maakte. Een deel van het publiek floot hem uit, constateerde analist Rafael van der Vaart.

Dit incident kwam na afloop van Nederland-Gibraltar ter sprake bij de NOS. "Ik wil wel wat zeggen over het publiek. Daar ben ik wel wat teleurgesteld in. Berghuis is vrij vaak uitgefloten. Als je toch een interland speelt, mag je toch verwachten dat het thuispubliek je ondersteunt. Wij (Van der Vaart, presentator Tom Egberts en collega-analist Pierre van Hooijdonk, red.) zitten hier achter glas en we horen het", aldus Van der Vaart.

Egberts meende dat hij het niet gehoord had, maar Van Hooijdonk viel Van der Vaart bij. "Wat dit betekent? Dat er natuurlijk heel veel Feyenoord-fans zitten. Maar ik vind dit teleurstellend, het is mij één keer gebeurd in Utrecht (tegen Liechtenstein in 2004, red.): daar speelden we toen een interland, daar werden de Ajacieden ook uitgefloten. Daarna nooit meer een interland gespeeld daar. Maar dat soort spelers moet je ook in bescherming nemen. Natuurlijk, heel veel mensen hebben het niet gedaan, maar ik kon het heel goed horen."

Oranje speelt op 16 november zijn volgende interland in De Kuip, tegen Noorwegen. Op 19 december, uitgerekend op zijn dertigste verjaardag, gaat Berghuis met Ajax De Klassieker spelen in Rotterdam-Zuid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws