Er is niks mis met Matthijs, maar je kunt Stefan er nu niet uithalen

"Er is niks mis met Matthijs, maar je kunt Stefan er nu niet uithalen"

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 06:51di 12-10-2021 om 06:51

Oud-voetballer Bart Latuheru is tevreden over de meeste spelers van het Nederlands elftal. Memphis Depay en Stefan de Vrij krijgen een ruime voldoende, Frenkie de Jong komt er minder goed vanaf.

Nederland maakte maandagavond in De Kuip gehakt van Gibraltar: 6-0. De Telegraaf vroeg Latuheru om alle spelers te beoordelen. "Stefan is onbetwist een van de beste centrale verdedigers van Europa", zegt hij over De Vrij.

"Samen met Virgil van Dijk en ook nog eens Matthijs de Ligt verkeren we in de gelukkige omstandigheid om verdedigers van hoog niveau in het centrum te hebben. Er is niks mis met Matthijs, maar je kunt Stefan er nu niet uithalen en dan kan het wel eens gebeuren dat je er net als bij je club Juventus naast komt te staan", vervolgt hij.

Memphis
Memphis was met twee treffers een van de belangrijksten aan de zijde van Nederland. "Ondanks de gemiste penalty was Memphis in het eerste uur overal bij betrokken. Vroeger wilde hij nog wel eens dingen forceren, of zich individueel bewijzen. Nu was hij constant bezig met het team en hij liet zien uitstekend vanuit de discipline te kunnen spelen. Mede daardoor scoorde hij en was hij belangrijk voor zijn medespelers."

De Jong
Over De Jong is Latuheru minder enthousiast. "De enige man die onder zijn kunnen speelde. Een paar keer balverlies, niet altijd de goede aanname en de handelingssnelheid bleef een beetje achter. Bij zijn club Barcelona gaat het allemaal niet geweldig en ik denk dat je dat nu een beetje terugziet. Ja, het verwachtingspatroon bij hem is groot, maar adel verplicht, hè."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws