Ik kan me niet voorstellen dat dit voor Ajax niet meer goed komt

"Ik kan me niet voorstellen dat dit voor Ajax niet meer goed komt"

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 09:19di 12-10-2021 om 09:19

Ajax verloor van FC Utrecht en had het ook lastig tegen FC Groningen, maar ESPN-analist Arnold Bruggink denkt niet dat de 'Ajax-code' gekraakt is. In gesprek met Ajax Showtime blikt hij uitgebreid vooruit op de wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

Bruggink verwacht niet dat Ajax na de nederlaag tegen Utrecht ineens lamgelegd is. "Ik denk dat Dortmund meer vanuit hun eigen kracht gaat spelen. En ik geloof niet dat de Ajax-code gekraakt is. Tegen Utrecht was het zo'n wedstrijd van: dat kan een keer gebeuren. Echter, als je het doelsaldo van Ajax ziet en ziet hoeveel kansen Ajax krijgt... Het is zo simpel: als Ajax tegen FC Utrecht een doelpunt had gemaakt, werd het waarschijnlijk 3-0. Daar ben ik heilig van overtuigd."

"Dat gebeurde nu een keertje niet en dat is dan maar zo. Nog steeds heeft Ajax pas twee tegendoelpunten en bovendien krijgt de ploeg heel weinig kansen tegen. Het is nu meer dat je op de korte termijn denkt van oeh, lastig, maar ik geloof er niet in dat de Ajax-code gekraakt is", vervolgt Bruggink.

Bruggink denkt dat Ajax en Dortmund niet voor elkaar onder doen. Hij ziet overwintering in de Champions League wel goedkomen. "Ik kan me niet voorstellen dat dit voor Ajax niet meer goed komt. Tijdens de wedstrijden tegen elkaar zal onderling het verschil niet gemaakt worden, denk ik. Ik verwacht dat Ajax er in ieder geval eentje gaat winnen tegen Dortmund, ik denk dat ze de punten onderling met elkaar gaan verdelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax door?

(1831 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws