Vitesse maakt miljoenenverlies kenbaar: 'Over het algemeen niet ontevreden'

Vitesse maakt miljoenenverlies kenbaar: 'Over het algemeen niet ontevreden'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 17:44di 12-10-2021 om 17:44

Vitesse noteert over het boekjaar 2020/2021 een negatief nettoresultaat van 6,8 miljoen euro. Hoewel dit een achteruitgang is ten opzichte van het jaar ervoor, toen het verlies 4,3 miljoen euro was, is algemeen directeur Pascal van Wijk niet ontevreden.

"Wegens COVID-19 was het een vreemd seizoen, waarin we slechts één thuiswedstrijd met publiek mochten spelen", blikt Van Wijk op de website van Vitesse terug op het afgesloten boekjaar. "Over het algemeen zijn we niet ontevreden over de jaarcijfers."

De algemeen directeur geeft aan dat de NOW-regeling van de overheid, waaruit Vitesse ongeveer 4,5 miljoen euro heeft gekregen, de club enorm geholpen heeft. "Daarnaast zijn we ook heel dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die we gekregen hebben van supporters en sponsoren, die besloten hebben om af te zien van compensatie in het vreemde seizoen dat we achter de rug hebben. Dat is een grote steun geweest voor de club", vertelt Van Wijk.

Door de steun die Vitesse ontving is de omzetdaling slechts 3,3 miljoen euro. Hierdoor bleef het totale verlies beperkt tot 6,8 miljoen euro. "Natuurlijk had dit een mooier cijfer kunnen zijn, zeker aan de hand van het sportieve succes. We zien de positieve tendens echter vertraagd worden door het coronavirus", aldus Van Wijk. Het gat in de Arnhemse begroting zal worden gedekt door clubeigenaar Valeri Oyf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws