'Ajax stond er heel open in, die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen'

'Ajax stond er heel open in, die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen'

Geen PEC Zwolle, maar Brighton & Hove Albion: Kjell Scherpen koos afgelopen zomer voor een transfer naar de Premier League. Ondanks de moeizame start aan de Engelse zuidkust, heeft de 21-jarige doelman geen spijt.

"Het klopt dat ik heb gezegd dat ik wilde worden verhuurd", vertelt Scherpen, die op weg leek naar PEC Zwolle, aan het Algemeen Dagblad. "Maar toen kwam er een mooie kans om aan de slag te gaan in één van de mooiste competities van de wereld. Dan moet je soms ook je droom achterna gaan. Ajax stond er heel open in. Brighton had een goed plan. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen."

Zijn start bij Brighton verliep echter niet zoals gewenst: Scherpen scheurde zijn enkelbanden. "Door de blessure is het plan wat je met elkaar had wellicht wat veranderd. Tot nu toe ben ik de derde man. Ik moet met de reserverol genoegen mee nemen door de achterstand die ik heb opgelopen in de voorbereiding. Ik hoop in de beker wat minuten te kunnen maken en anders met de beloften. Ik train op topniveau in een topcompetitie en maak mooie dingen mee dus een schande is het niet."

Scherpen, die wel de eerste keeper van Jong Oranje is, wacht geduldig op zijn kans. "Elke stap die je maakt, levert je wat op", weet hij. "Dit is een nieuw avontuur, in een nieuwe omgeving. Ik leer allemaal dingen in de Premier League en doordat het trainingsniveau van de keepers van hele hoge kwaliteit is. Ik voel dat ik vooruit ga. Dat het goed gaat en dat ik nog weer beter word. Ik heb zeker geen spijt van de dingen die ik heb gedaan in mijn carrière tot nu toe."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s