Scherpen over moeizame start bij Brighton: 'Had het voordeel dat Joël er al zat'

Scherpen over moeizame start bij Brighton: 'Had het voordeel dat Joël er al zat'

12-10-2021 18:17
41

Kjell Scherpen maakte afgelopen zomer de verassende overstap van Ajax naar Brighton & Hove Albion. De doelman, die zich deze week in Nederland meldde bij Jong Oranje, kende een moeizame start bij de Engelse club. Inmiddels voelt Scherpen zich op zijn plek in Engeland.

"Ik raakte in m'n eerste oefenwedstrijd geblesseerd, toen ik nog maar een week getraind had. Daarna stond ik zes weken aan de kant, dus je kunt wel spreken van een valse start", vertelt Scherpen in gesprek met ESPN.

Volgens de keeper is de voorbereiding op een nieuw seizoen het slechtste moment om geblesseerd te raken. "Dan begin je met een achterstand. Ik heb nu een paar wedstrijden gespeeld bij de Onder 23, om wat ritme op te doen. Nu ben ik weer hier. Het lijkt nu allemaal de goede kant op te gaan", stelt Scherpen.

De doelman vertelt dat hij tijdens zijn revalidatieperiode veel steun heeft gehad aan Joël Veltman, zijn teamgenoot bij Brighton. "Als je geblesseerd bent ben je onderdeel van het team, maar eigenlijk ook weer niet. Ik heb met de spelers zoveel mogelijk contact gehouden. En ik had het voordeel dat Joël al bij Brighton zat. Hij is een soort gids voor mij. Maar sowieso is het een hele warme club", aldus Scherpen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s