PSV is klaar om toe te slaan: 'De lijstjes zijn klaar als er iemand vertrekt'

PSV is klaar om toe te slaan: 'De lijstjes zijn klaar als er iemand vertrekt'

10 mei - 07:51 Laatste update: 07:51
48

PSV is klaar om toe te slaan op de transfermarkt, mocht het de komende transferperiode een of meerdere spelers verliezen. Dat vertelt Earnest Stewart, technisch directeur van de landskampioen, in een groot interview met Voetbal International

"Je mag ervan uitgaan dat de lijstjes klaar zijn en dat de vervangers klaarstaan als er iemand vertrekt", vertelt Stewart aan VI. PSV neemt na dit succesvolle seizoen mogelijk afscheid van spelers als Johan Bakayoko en Joey Veerman. Laatstgenoemde heeft al eens aangegeven graag een stap te willen maken. 

"Daar zijn we een heel jaar mee bezig", vervolgt Stewart. "Dat is niet altijd eenvoudig. Want je merkt nu dat spelers op wat voor manier dan ook willen profiteren van dit succes. Hetzij met een volgende stap, of financieel, of het hier iets beters voor elkaar krijgen. Dat snap ik allemaal. Wij zijn continu met spelers en managers aan de slag om dat goed op te vangen. Maar dat zal af en toe best moeilijke periodes geven."

De technisch directeur zal de komende periode ook praten met de entourages van spelers als Jordan Teze, Olivier Boscagli, Walter Benítez en Mauro Júnior, wiens contracten medio 2025 aflopen. "Ik heb samen met de hoofdcoach een beeld van wie onze sterkhouders zijn en wat ons als team nu zo sterk maakt. Dat moet hét raamwerk voor volgend seizoen zijn en daar gaan we omheen werken", zegt Stewart daarover. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: