Messi-droom van Agüero uiteengespat: 'Ik was in shock, ik kon het niet geloven'

Messi-droom van Agüero uiteengespat: 'Ik was in shock, ik kon het niet geloven'

14-10-2021 09:58
12

Sergio Agüero heeft deze week na langdurig blessureleed eindelijk zijn officieuze debuut namens FC Barcelona gemaakt, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen UE Cornellà. De Argentijn kwam in de zomer transfervrij over van Manchester City en dacht dit seizoen samen te spelen met zijn goede vriend Lionel Messi, maar die vlieger ging uiteindelijk niet op.

Het verhaal van Messi is bekend: zijn contract liep per 1 juli af en Barça moest een maand later bekendmaken dat het niet de middelen had om een nieuwe verbintenis aan te bieden. "Ik was in shock, ik kon het gewoon niet geloven", aldus Agüero in een groot interview met El País. "Die zaterdag ben ik nog bij hem langs geweest. Ik probeerde hem wat afleiding te bieden, want hij was er niet echt bij met zijn hoofd."

Spijt van zijn transfer heeft Agüero echter niet, ook al is zijn boezemvriend vertrokken en blijkt de club diep in de financiële en sportieve problemen te zitten. "Laten we eerlijk zijn: welke speler wil niet voor Barça voetballen? Vrijwel elke voetballer zou dit shirt willen dragen, hoe goed of slecht het ook gaat met Barcelona", aldus de 101-voudig Argentijns international. "Toen ze me belden, dacht ik: maakt niet uit wat ik hier kan verdienen, ik voel me sterk en ik ga het team helpen, zo goed als ik kan."