'Soms is er contact met Ajax, maar dat is niet per se wekelijks'

'Soms is er contact met Ajax, maar dat is niet per se wekelijks'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 12:16do 14-10-2021 om 12:16

Kik Pierie kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor FC Twente, dat hem huurt van Ajax. De geblesseerde verdediger grijpt de voetballoze periode aan om aan zichzelf te werken.

"Het is een mooi moment om als mens completer te worden", zegt Pierie, die kampt met een slepende rugblessure, in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Ik ben bezig met een studie en neem veel tijd om te lezen. Verder doe ik ook nog meer aan meditatie."

Drie keer per dag doet hij ademhalingsoefeningen. "Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. (...) Ogen dicht en even tot rust komen. Ik merk dat ik onwijs veel profijt ervan heb. Ik ben energieker en kan beter omgaan met stressmomenten. Het taboe is er volgens mij vanaf, maar er zijn nog steeds mensen die bij mediteren denken aan met een oranje gewaad voor een tempel zitten bidden. Dat is het natuurlijk niet."

In de tussentijd staat Pierie nog steeds onder contract bij Ajax, dat hem voor het tweede seizoen op rij verhuurt aan Twente. "Na dit seizoen heb ik nog een contract voor twee jaar bij Ajax. Er is soms contact met de club, maar dat is niet per se wekelijks. Voor nu is het zaak om volledig wedstrijdfit te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws